speed pedelec e-bike elektrische fiets
Shutterstock speed pedelec e-bike elektrische fiets

Exclusief voor abonnees

De ‘nieuwe wielerterrorist’: waarom we ons zo ergeren aan de speed pedelec

Fiets krijgt heel wat kritiek na filmpje van man die truck tegen houdt

‘De BMW van het fietspad’. ‘De nieuwe wielerterrorist’. Koen V., de man op de speed pedelec die een trucker deed halt houden en daarmee viraal ging, maakte weinig reclame voor de snelle fiets. Maar waarom roept het stevige vehikel toch zoveel weerstand op? “Medefietsers schrikken van die snelheid, dat zorgt voor frustraties”, zeggen experts.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerrit Roels

    Meneer Chef en Breugelmans,het is al zover dat ik het reglement van speedpedelec op zak heb en bijna weekelijks moet laten zien aan autobestuurders die ons reglement niet kennen. En wat betreft geen fietsvergoeding krijgen,denken jullie dat je met zo een fiets niet moeten trappen.Wat dan gezegt van de Ligiers op de weg waar je geen rijbewijs voor een auto nodig hebt.

  • René Van Halen

    Wat een onverdraagzaamheid. Wat doen deze fietsers als er geen fietspad is? Een auto rijdt meestal sneller als 45 en is veel gevaarlijker voor een fietser dan een speedpedelec. Misschien dan ook auto's verbieden? Ik rijd met een speedpedelec en mijn ervaring is dat sommigen blijkbaar doof zijn voor fietsbellen. Als je je snelheid niet aanpast bij ieder kruispunt ook al heb je voorrang, zal je snel een ongeval hebben. En op de weg wordt je door sommige auto's er gewoon afgereden.

Lees meer