2
Credit Getty / Marius Becker/dpa

De post openen, naar de bioscoop gaan of fitnessen? Dit is het risico op besmetting dat eraan verbonden is

Er is een nieuwe grafiek opgedoken - samengesteld door de Texas Medical Association (TMA) – die het risico op besmetting met het coronavirus inschat van verschillende activiteiten. Zelfs al gelden er in Amerika andere wetten en regels, dit overzicht geeft een goed idee van hoeveel risico er verbonden is aan dagdagelijkse bezigheden. Want de post openen of de kinderen afzetten op kamp doen we allemaal op dezelfde manier.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de grafiek worden 37 dagdagelijkse activiteiten onder de loep genomen, en gerangschikt volgens het risico dat eraan verbonden is op een schaal van 10. Volgens deze grafiek zijn activiteiten zoals de post openen, eten afhalen en de auto tanken alvast veilig. Maar op café gaan, een muziekconcert bijwonen en fitnessen is al een pak gevaarlijker volgens de TMA. 

De grafiek is gebaseerd op de veronderstelling dat de afstandsregel in acht wordt genomen, evenals het dragen van een mondmasker. Toch moet het resultaat met een korreltje zout worden genomen, volgens het hoofd van de TMA, Diane Fite. “Dit zijn aannames op basis van een gemiddelde", kadert Fite.  

2
HLN

Lees ook: 

Help, moet ik in quarantaine? Al uw vragen over het knipperlichtsysteem voor reizen beantwoord (+)

Experten willen dat select groepje strategie bepaalt bij tweede golf: “En steek er vooral geen politici in” (+)

Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier” (+)

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • John Rogers

    Mop van het jaar: iedereen gemondmaskerd behalve op café want dat is toch maar de hoogste besmettingsgraad!! Logica??

  • Paul Philippaerts

    Fitnes is echt not done. Daar wordt alles gebruikt en zo goed als niets ontsmet. Zitmeubelen worden rechtgezet tegen de muur, om zo niet te moeten ontsmetten, lockers worden gebruikt en niet ontsmet. Het was al geen gewoonte om de toestellen te poetsen toch niet bij iedereen. Die moeten ontsmet worden. het is niet omdat je je handen ontsmet hebt dat je zoveel uur het virus niet kan overdragen, integendeel een besmette moet maar even aan zijn mond komen en besmet alle toestellen die hij gebruikt

Lees meer