ID

Exclusief voor abonnees

De steeds populairdere steinerscholen: vloek of zegen voor het Vlaams onderwijs?

Steinerscholen zijn de koriander van ons onderwijs: de één loopt er hoog mee op, de ander lust het niet. Maar sinds Vlaanderen eind 2019 wegzakte in de PISA-onderzoeken, neemt in de politiek alleszins de nervositeit rond buitenbeentjes als deze toe. “Het welzijn van het kind voorop zetten: daar zijn we in doorgeslagen. Waar is de kénnis?”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerd Goossens

    Hoeveel steinerscholen zijn er in dit 'land'? Volgens wikipedia 21. Aanzienlijk minder dan traditionele, om niet te zeggen te verwaarlozen. Toch worden deze nu geviseerd omdat het kennisniveau al jaren daalt? Vreemd. Zou het toenemend succes van steinerscholen niet eerder een reactie zijn op het afnemende niveau van de traditionele scholen?

  • Gertie Daerden

    Laat mensen keuzevrijheid, we hoeven niet allemaal dezelfde kuddedieren te worden, die blindelings geloven in het sprookje van de maatschappij, die belooft enkel gelukkig te zijn met een dik diploma, dure wagen,.... de zelfmoordcijfers en het enorme antidepressiva gebruik, treft men ook veel bij de zgn. "geslaagden" in de maatschappij. Er mogen ook andere paden bewandeld worden. De definitie van geluk is individueel, maar wordt ons helaas als cliché opgedrongen.

Lees meer