De Wever: "Heb het volste vertrouwen in Vlaamse kiezer"

"N-VA wil sociaal-economisch herstel brengen en dat herstel via het confederalisme veilig stellen. Maar als we die omslag willen maken, dan moet het morgen gebeuren." Zo vuurde N-VA-kopman Bart De Wever zijn militanten in Planckendael aan voor de laatste campagnedag. De Wever hekelde opnieuw de "bangmakerij" door de andere partijen, maar zei "het volste vertrouwen" te hebben in de Vlaamse kiezer.

N-VA blaast vandaag met zowat zevenduizend militanten een laatste keer verzamelen in Planckendael, waar ze en passant een pinguin adopteert. Een laatste keer media-aandacht, ongetwijfeld. Maar vooral ook een dag voor onze kinderen, onderstreepte Liesbeth Homans. Om het goed te maken voor het vele plakken, flyeren en de "lelijke woorden die jullie tijdens deze campagne geleerd hebben".

"We hebben ons vaak moeten verantwoorden of verdedigen", pikte De Wever in op de bangmakerij. "Ik kan u met de hand op het hart zeggen dat wij niemand in de steek zullen laten. Ik kan u recht in de ogen kijken: de toekomst wordt beter. Schenk ons uw vertrouwen, we zullen het niet beschamen."

"Ja, we zullen moeten besparen"
De Wever overliep nog één keer de belangrijkste N-VA-voorstellen. "Ja, onze plannen zijn ambitieus", klonk het. "En ja, we zullen moeten besparen om het te kunnen realiseren. Maar elke euro die we besparen, gaat naar de mensen. Naar hun jobs, naar hun lonen, naar hun koopkracht én naar hun pensioenen."

"Vergeet alstublieft morgen niet te gaan stemmen", besloot de N-VA-topman. Al zal N-VA ook nadien op haar hoede moeten blijven, waarschuwde Homans nog. "Want als ze kunnen, stappen de traditionele partijen opnieuw in een regering zonder N-VA."

Lees meer