De Wever is back: "Francken heeft geen fouten gemaakt"

N-VA-voorzitter Bart De Wever is vandaag geland op Zaventem. De Wever was een hele week op handelsmissie in China, net nu zijn partij en dan vooral Theo Francken zwaar onder vuur lag. Een slecht moment dus om er als voorzitter niet te zijn, maar De Wever vindt dat Francken niets te verwijten valt. Bovendien vindt hij de aanvallen van de PS ongepast.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat vond De Wever eigenlijk van alle heisa rond zijn partij? "Ik heb het van in de verte gevolgd, en ik vond het om heel eerlijk te zijn buitengewoon oninteressant", klinkt het in het VTM Nieuws. "Ik heb geen telefoontjes gekregen, niks waarover ik mij zorgen heb gemaakt."

Naar eigen zeggen heeft hij Francken "een sms gestuurd om hem te steunen in al de onzin die die jongen moet meemaken." Hij heeft dan ook wat De Wever betreft geen fouten gemaakt. "Facebookberichten en e-mails van jaren geleden, eerlijk gezegd, als we op dat niveau zitten in de politiek, zitten we nog op één stap van de roddelblaadjes verwijderd", klinkt het kordaat.

Of de positie van Theo Francken nu verzwakt is? "Als iedereen Theo Francken leert kennen zoals ik Theo ken, dan zal hij hier sterker uitkomen. Van zoiets krijg je karakter: what doesn't kill you, makes you stronger."

Van de hele 'cinema' in het parlement moet De Wever ook al niet veel weten. "Het schijnt nogal een spektakelstuk geweest te zijn met gekrijs, geroep en getier. Iedereen zoekt maar het niveau wat hem of haar eigen is", sneert De Wever nog naar de oppositie.

Ik heb Theo een sms gestuurd om hem te steunen in al de onzin die die jongen moet meemaken

Bart De Wever

Lees meer