Photo News

De Wever vol lof over Crevits: “CD&V maakt tactisch een logische keuze door haar naar voor te schuiven”

Bart De Wever (N-VA) is vol lof over Hilde Crevits (CD&V), die zich gisteren kandidaat stelde om minister-president te worden. Ook Kristof Calvo (Groen) reikte al de hand naar CD&V in een gesprek met CD&V-voorzitter Wouter Beke. CD&V reageert sceptisch op de complimenten.

“Crevits is een hele sterke collega, die ik zeer waardeer. Ik heb ze heel graag, menselijk, en het is ook een heel sterke politica. Wij hebben altijd uitstekend kunnen samenwerken. Ze is meer een concullega dan echte concurrent”, klinkt het bij De Wever. “CD&V maakt tactisch een logische keuze in de campagne door haar naar voor te schuiven.”

Coalitie met CD&V

Hiermee laat De Wever merken dat ook N-VA openstaat voor een coalitie met CD&V bij de volgende Vlaamse regering. CD&V zelf reageert sceptisch bij Het Nieuwsblad met een citaat van de Romeinse schrijver Vergilius: “Ik vrees de Grieken als ze met geschenken afkomen.” Na de lokale verkiezingen in oktober vorig jaar ruilde De Wever CD&V namelijk nog in voor sp.a in het Antwerps stadsbestuur. 

Vlaams fractieleider Peter Van Rompuy (CD&V) gaat echter van een voorakkoord tussen N-VA, sp.a en Open Vld uit om samen de volgende Vlaamse regering te vormen. “Dat hebben verschillende socialisten mij al verteld”, zei hij aan Het Nieuwsblad. De Wever ontkende zo’n voorakkoord.

Ook Groen bekritiseerde ex-klimaatminister Joke Schauvliege (CD&V) en de regering Michel al herhaaldelijk. De woorden van Calvo lijken dus ook eerder een manier om met CD&V een coalitie tegen N-VA te kunnen vormen. 

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerard Hegge

    Beide partijen zeggen dat ze samen goed werk hebben geleverd. Ik ben van mening dat veel van hun kiezers anders denken.

  • peter destoop

    In welke bocht ze zich ook wringen, mijn keuze is gemaakt en het zal geen van de trados zijn

Lees meer