Zuhal Demir (foto) verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen.
Jan Aelberts Zuhal Demir (foto) verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen.

Demir: "AKP van Erdogan roept Genkenaren op om op CD&V te stemmen"

De AKP van de Turkse president Erdogan zou de Turken in Genk oproepen om voor CD&V te stemmen. Dat heeft staatssecretaris en Genks N-VA-lijsttrekker Zuhal Demir vandaag gezegd in het VRT-programma 'Iedereen Kiest'.

Demir verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen. Die laatste wil zelf niet kwijt of hij blij is met de steun van de partij van Erdogan. "Ik weet niet of die steun er is. Ik hoor ook andere verhalen. Ik bouw een stad uit voor alle Genkenaren", aldus Dries.

Vlaams Belang-lijsttrekker Chris Janssens betreurt dat Dries "nog niet eens formeel afstand kan nemen van de steun van een dictator als Erdogan alleen om de Turkse kiezer in Genk te charmeren".

99 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • viviane van oosterwijck

    Als je Antwerpen binnenrijdt zie je overal de krimpende maan en een ster op hun grote bakken (oude diesels) en de dames in nationale klederdracht. De 'diversiteit' is niet aan hen besteed.

  • Dick DECOCK

    Eindelijk weten we tenminste waar CD&V voor staat.

Lees meer