2 Natuurgebieden blijven uiteraard open voor gezonde wandelingen of fietstochten. Maar ook daar moeten mensen afstand houden van anderen en keren ze beter terug naar huis als het er té druk is.
David Legreve Natuurgebieden blijven uiteraard open voor gezonde wandelingen of fietstochten. Maar ook daar moeten mensen afstand houden van anderen en keren ze beter terug naar huis als het er té druk is.

Demir stelt richtlijnen op voor natuurwandelingen tijdens coronacrisis

Wie in volle coronacrisis even de gedachten wil verzetten in de natuur kan dat, maar ook daar moeten mensen afstand houden van anderen en keren ze beter terug naar huis als het er té druk is. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die een aantal richtlijnen voor wandelingen in bos- en natuurgebieden heeft opgesteld.

Veel Vlamingen trokken er het afgelopen weekend al op uit in natuur- en bosgebieden, nu alle winkels, cafés en restaurants de deuren hebben gesloten. "Mooi om te zien", zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). "Ik moedig dat ook aan." Maar ook in de natuur moeten mensen de maatregelen van het crisiscentrum strikt naleven, benadrukt ze.

De minister komt met een aantal richtlijnen voor Vlamingen die de komende dagen en weken de natuur in trekken. Afstand is de belangrijkste regel.

• Zo gaan mensen best alleen of in gezinsverband wandelen en moeten ze wandelingen met ouderen of anderen uit de risicogroepen vermijden. 
• Daarnaast houden mensen best minimaal twee meter afstand van anderen die niet tot het gezin behoren.
• Ze keren beter terug naar huis als het in het bos of natuurgebied in kwestie té druk is.
• Speeltuinen en -bossen zijn in principe gesloten. Desalniettemin is het niet de bedoeling dat kinderen er met kinderen van andere gezinnen op spelen.
• Tot slot gelden de normale regels: op de paden blijven en geen natuurgebieden of bossen betreden die niet publiek toegankelijk zijn.

Demir heeft de boswachters en natuurinspecteurs de opdracht gegeven om die regels de komende periode strikt te handhaven en mensen aan te spreken als ze de richtlijnen niet volgen. "Enkel als we allemaal samen de maatregelen strikt naleven, zullen we dit virus overwinnen. Vermijd daarom contact, mijd plaatsen waar veel volk samen is. Dat geldt ook in de natuur", zegt ze. 

Lees ook: Ook alle buitenspeeltuinen moeten dicht

2
Geert De Rycke

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Antonio Rinaldi

    De ene minister zegt blijf in uw kot en de andere zegt voorzichtig te zijn als je gaat wandelen,de ene spreekt de andere tegen.Kafka !!Het wordt tijd dat men de juiste mensen op de juiste plaats zet.

  • Philip De Zomer

    Maar wel flinkskes gaan werken he mensen, lekker dicht op mekaar geplakt op kantoor, de werkvloer, op het openbare vervoer ;-) en zet uw kinderen maar af in de refters van de scholen waar ze allemaal knus bij elkaar gepropt worden want de economie moet draaien he

Lees meer