Kris Van Dijck (N-VA).
BELGA Kris Van Dijck (N-VA).

Deontologische commissie: “Klacht tegen Kris Van Dijck (N-VA) ongegrond”

De deontologische commissie van het Vlaams Parlement heeft de klacht tegen parlementslid Kris Van Dijck (N-VA) ongegrond verklaard. Dat bevestigt parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA).

Kris Van Dijck, toen nog parlementsvoorzitter, kwam tijdens zijn toespraak in het Brusselse stadhuis in het oog van een storm terecht toen op de website van P-Magazine een artikel verscheen waarin hij werd beschuldigd van sociale fraude. De N-VA'er zou een bevriende escortdame met een mogelijk onterechte uitkering van het Fonds Sluiting Ondernemingen (FSO) hebben geholpen.

Toenmalig minister van Werk Kris Peeters gaf daarop een mail vrij die Kris Van Dijck hem stuurde. "Ik ben er mij van bewust dat de procedure correct moet verlopen", schrijft Van Dijck daarin. "Maar indien dit het geval is, is de vraag dat er enige spoed kan zijn, gelet dus op die moeilijke financiële situatie van betrokkene."

Parlementslid Jos D'Haese van PVDA diende daarop een klacht in bij het parlement. Die is vandaag unaniem ongegrond verklaard na een korte zitting, waarin Van Dijck werd gehoord. "De deontologische code van het Vlaams Parlement bepaalt welke vormen van dienstverlening aan de bevolking kunnen en welke niet", schrijft Homans in een mededeling. In dit geval bleek er geen grond voor een overtreding te bestaan. 

42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Camp

    Ach, als ik zoals Van Dijck iets in een firma zou flikken, een beter prijs tegen een vergoeding in natura, men zou mij snel ontslaan voor deontologisch gedrag! Zo ver gaat de deontologische code van het vlaams parlement en de snuggere rdeacties van onze pro NVA aanhang. Want zolang het over NVA gaat is modder en de rest is voor hen de waarheid! Of hoe hypocriet men kan zijn!

  • Luc Lepoudre

    Vooral interessant is te zien hoe groot de macht is van de "modder"-pers. Het kan afgemeten worden aan de reacties. Wie goed is en wie slecht is, een artikeltje volstaat en gans simpel Vlaanderen is er mee weg.

Lees meer