Medialaan

Dertig maanden cel voor Antwerpse zuurgooier

Mustapha B. (41) uit Antwerpen is vandaag veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan achttien maanden effectief, en 600 euro boete. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij in april twee twintigers had aangevallen met zoutzuur. De beklaagde heeft dat altijd ontkend.

In de nacht van 19 april 2015 boden twee mannen zich in het Stuivenbergziekenhuis aan met brandwonden. Een van hen verklaarde dat een man hem benaderd had in de Van Halmalestraat op het Antwerpse Kiel en de inhoud van een potje in zijn richting gegooid had. Hij kon zich net op tijd omdraaien, waardoor hij een beperkte hoeveelheid van het goedje op zijn wang kreeg. Het slachtoffer nam daarna snel de benen.

Even later hoorde het tweede slachtoffer iemand roepen ter hoogte van het kruispunt van de Van Halmalestraat met de Sint-Bernardsesteenweg. Een man die op hem af kwam, wilde iets over hem gooien. Ook hij sloeg op de vlucht, maar werd geraakt in de nek. De politie trof later op het voetpad een bokaal met zoutzuur aan.

De zuurgooier kreeg een celstraf en moet aan elk van de twee slachtoffers een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro betalen

Zonderlinge kerel

Beide mannen herkenden de zuurgooier als een ietwat zonderlinge kerel uit de buurt. De politie vond in de woning van de beklaagde een fles met zoutzuur en ook op zijn jas werden sporen van het goedje aangetroffen.

Mustapha B. gaf toe dat hij die nacht een potje met de bijtende vloeistof bij zich droeg om cocaïne mee te zuiveren. Hij ontkende dat hij het gegooid had naar de slachtoffers, bij wie hij wel eens drugs kocht. De rechtbank vond zijn schuld bewezen. Hij moet aan elk van de twee slachtoffers een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro betalen.

Lees meer