Thinkstock

Dertiger misbruikt zowel eigen dochter als oppaskindje

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 32-jarige man uit Merksem tot zes jaar cel veroordeeld voor het seksueel misbruik op zijn dochter van 5 en een oppaskindje van 7 jaar. Hij werd ook gedurende vijf jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

De moeder van het 7-jarige meisje had op 7 mei 2014 aangifte gedaan. De beklaagde was een familievriend die op 2 en 3 mei enkele uren op haar dochter gebabysit had. Het meisje had enkele dagen later gezegd dat hij niet naar haar communiefeest mocht komen. De dertiger had blijkbaar met zijn hand in haar broekje gezeten.

"Stommiteit"
De moeder had de beklaagde geconfronteerd en hij had de feiten bekend. Hij zei dat het een stommiteit was en dat het nooit meer zou gebeuren. De beklaagde had zich daarna vrijwillig laten opnemen in de psychiatrie.

Op 9 mei 2014 had zijn ex-vrouw een anoniem telefoontje gekregen van iemand die dacht dat haar 5-jarige dochter misschien ook wel door de beklaagde misbruikt werd. Het meisje vertelde dat haar vader soms inderdaad met zijn hand in haar broekje ging.

Teruggetrokken en teneergeslagen
Het kind was op dat ogenblik al een aantal maanden in behandeling bij een kinderpsychiater omdat ze zo teruggetrokken en terneergeslagen was. Ook op school hadden ze de gedragswijzingen opgemerkt.

De beklaagde ontkende dat hij naast het oppaskindje ook zijn eigen dochter seksueel misbruikt had, maar de rechtbank vond ook die feiten bewezen. Hij moet 45.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van de slachtoffertjes.

Lees meer