2 Désiré Verminck (midden) vocht vier weken tegen het coronavirus in woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek. Hij werd maandagochtend officieel genezen verklaard.
RV Désiré Verminck (midden) vocht vier weken tegen het coronavirus in woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek. Hij werd maandagochtend officieel genezen verklaard.

Exclusief voor abonnees

Desiré (99) is het bewijs dat corona in het rusthuis niet altijd een doodvonnis is: “Genezen dankzij Coca-Cola en de goede zorgen van het personeel”

Onze woonzorgcentra werden de voorbije weken sterftehuizen genoemd, of wachtkamers van de dood. Maar een positieve coronatest betekent voor een hoogbejaarde bewoner niét automatisch een doodvonnis. Dat bewijst de bijna 99-jarige Désiré Verminck, die gisteren officieel genezen verklaard werd. “De rusthuizen kregen de voorbije weken veel kritiek”, zegt zijn zoon Frank. “Er zullen er ongetwijfeld bestaan waar ze de pandemie slecht aanpakken, maar mijn vader is het levende bewijs dat er ook rusthuizen zijn waar ze het wél goed doen.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marijke boulet

    Heeft volgens mij niet veel te maken met goede of slechte verzorging , is gewoon een uitzondering net zoals een fitte dertiger of 12 jarige tiener die aan covid19 sterven .

  • luc vangindertael

    Gefeliciteerd Desiré, wij zijn blij jou, lachend, in de krant te zien genieten van 't leven. groeten van De Varkenskoppen, carnavalvereniging uit Zaventem

Lees meer