fdw.nu

Dewinter opent jacht op Abou Jahjah

Met een affiche die ons vooral doet denken aan oude Western films opent Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter de jacht op Dyab Abou Jahjah, die na zeven jaar afwezigheid terug is neergestreken in Antwerpen. "Gezocht: Dyab Abou Jahjah: Hezbollah-terrorist", laat de affiche weinig aan de verbeelding over.

"Na ongeveer zeven jaar in Libanon te hebben gewoond, keert Dyab Abou Jahjah terug naar België om zijn missie voort te zetten: Een beweging opzetten die veel groter en sterker en efficiënter kan worden dan de AEL (Arabisch Europese Liga, red.) ooit geweest is", meent Dewinter.

Robin Hood
Volgens Vlaams Belang heeft Abou Jahjah twee gezichten: in ons land doet hij zich voor als een Arabische Robin Hood die de emancipatie van de hier verblijvende moslims nastreeft. "In de praktijk maakt hij deel uit van de Libanese fundamentalistische en antisemitische terreurbeweging Hezbollah. In plaats van Abou Jahjah met open armen te ontvangen, moeten de Belgische autoriteiten er alles aan doen om Abou Jahjah de Belgische nationaliteit die hij als asielbedrieger en na een schijnhuwelijk heeft verkregen af te nemen. Abou Jahjah moet als een ongewenste en gevaarlijke vreemdeling behandeld worden en zo snel mogelijk opnieuw ons land worden uitgezet", besluit Dewinter.

Lees meer