Filip Dewinter.
BELGA Filip Dewinter.

Dewinter wellicht eerste ondervoorzitter Vlaams Parlement

De Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) deze namiddag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of verhinderd is, zal het VB-boegbeeld de plenaire vergadering leiden en de eerste burger van Vlaanderen zijn. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Vast Bureau is het dagelijks bestuur van het Vlaams Parlement dat verantwoordelijk is voor de financiën, de infrastructuur en het personeel. Het bestaat uit een voorzitter, vier ondervoorzitters en drie secretarissen. Als grootste fractie krijgt N-VA de voorzitter plus twee mandaten. Vlaams Belang, CD&V, Open Vld, sp.a en Groen krijgen elk één mandaat in het bureau.

Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang de eerste ondervoorzitter van het Vlaamse halfrond levert. Dat was in 2004 ook al het geval met Marijke Dillen.

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • philippe dierickx

    Ere wie ere toekomt. Proficiat.

  • Danny Willems

    Ben verre van een VB aanhanger maar vind dit slim gespeeld van Vangriecken. Op die manier doet FDW bij een eventuele regeringsvorming met VB niet mee voor de ministerpostjes wat eigenlijk, of je het graag hebt of niet, een regeringsvorming met VB dichterbij brengt. Er zullen er m.i. nog een aantal die niet verteerbaar zijn voor andere partijen zo geparkeerd worden in de komende dagen.

Lees meer