Dewinter zoekt controverse op met Minder-Minder-Minder-webgame

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter zoekt de controverse op met een internetspel waarin hij de Vlaamse kiezer uitnodigt om virtueel voor minder islam, minder immigratie en minder criminelen te zorgen. Spelers moeten vluchtende criminelen, opduikende megamoskeeën en moslimterroristen uitschakelen met een vliegenmepper of knuppel. De naam van het spel, Minder-Minder-Minder-webgame, verwijst naar de omstreden uitspraak van de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders en dat was het Nederlandse PowNews niet ontgaan. In een reactie op de vraag of een spelletje propageren waarin mensen met knuppels te lijf gegaan worden wel kan, antwoordde Dewinter, "dat we alleen de islamterroristen en de criminelen te lijf gaan met een knuppel. Datgene wat de overheid niet doet. Dus dat is niet zo erg."

Het spel speelt zich af in de straten van Antwerpen. "De speler wordt al wandelend door Antwerpen geconfronteerd met vluchtende criminelen, opduikende megamoskeeën en moslimterroristen op vliegende tapijten. Ook vallen vervelende bromvliegen met de gezichten van Elio Di Rupo, Guy Verhofstadt en Laurette Onkelinx de speler lastig. Het komt er op aan zoveel mogelijk van deze bromvliegen aan te klikken en te raken met een vliegenmepper. De islamterroristen en vluchtende criminelen moeten uitgeschakeld worden met een knuppel. De moskeeën worden aangeklikt met een stopbord", legt Dewinter nog eens uit. Per rake klik kunnen punten verzameld worden. Het spel duurt twee minuten.

De naam van het spel refereert naar het antwoord van de PVV-militanten op de vraag van Geert Wilders of zijn aanhangers meer of minder Marokkanen in Rotterdam of Nederland wilden. "Minder, minder, minder", scandeerde de zaal. Het incident zorgde voor heel wat opschudding in Nederland. Het Nederlandse PowNews trok alvast naar het Vlaams Belangkopstuk en vroeg Dewinter om een woordje uitleg. "We hebben gewoon een leuk videospel gemaakt, iets dat jong en oud kan inspireren om virtueel te doen wat men in de realiteit moet doen. Ik geef het eerlijk toe, het is mijn idee. Het komt erop aan om de kiezer aan te spreken op een ludieke manier."

Op de opmerking van de journalist dat een spelletje propageren waarmee je mensen met knuppels te lijf moet gaan, niet bepaald het toppunt van democratie is, antwoordde Dewinter dat hij "alleen de islamterroristen en de criminelen met een knuppel te lijf gaat. Datgene wat de overheid niet doet. Dus dat is niet zo erg", aldus nog Dewinter die gisteren kort na de lancering van het spel constateerde dat zijn website gehackt werd.

"We gaan alleen de islamterroristen en de criminelen met een knuppel te lijf. Datgene wat de overheid niet doet. Dus dat is niet zo erg."

Filip Dewinter

Lees meer