Medialaan

Dierenactivist reageert: "Enige manier om varken te bevrijden"

"Na 3 dagen komt het weer helemaal goed met dier"

"Na een drietal dagen komt het weer helemaal goed met het varken." Dat zegt een dierenactivist die vanmorgen binnenviel in het slachthuis in Tielt. Er kwam heel wat kritiek op de gewelddadige manier waarop de activisten het dier ‘ontvoerden’. "Het is de enige manier", zegt Romain Perdrizet van Libération Animale aan VTM NIEUWS.

Met ongeveer zeventig vielen de activisten vanmorgen binnen in het Exportslachthuis in Tielt, dat eerder al in opspraak kwam na een undercoverreportage van Animal Rights. De activisten filmden hoe ze een varken meenamen. Op de beelden is te zien en te horen hoe het beest krijsend wordt meegenomen.

170 dieren

"Het is de enige manier om het dier mee te nemen", zegt Perdrizet en hij motiveert zijn uitspraak. "Jammer dat het zo moet, maar na twee à drie dagen komt het goed met het dier. We hebben nogal dieren ontvoerd." Meer dan 170 dieren sinds december, verduidelijkt Perdrizet.

Wat gebeurt er na de ontvoering met de dieren? "We brengen ze naar een vluchthuis, waarna ze bij sympathisanten van onze organisatie terechtkomen", legt Perdrizet nog uit.

Bekijk ook:

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • william Masson

    asl veganistische en vegetarisch zo goed is waarom moeten ze dan extra mineralen en vitaminen opnemen die ze anders met de voeding meekrijgen ? Oh ja en onnodig te liegen he jongen heb er in de familie , weet welke problemen ze hebben en wat hun dokter zegt.

  • Maria Vissers Cools

    Als wij als slachter de dieren op dezelfde wijze behandelen als deze zogezegde dierenvrienden worden wij op staande voet ontslagen. En deze heren worden niet gestraft omdat ze met 70 waren. OK mensen overval een bank of winkel met 70 man en je word niet gestraft. De poort naar straffeloosheid staat open met dank aan de Belgische rechtspraak

Lees meer