Dieven zijn er vandoor gegaan met minstens 25 eieren uit de zwanennesten langs ’t Stil Ende in Brugge.
Mariën Dieven zijn er vandoor gegaan met minstens 25 eieren uit de zwanennesten langs ’t Stil Ende in Brugge.

Dieven gaan aan de haal met minstens 25 zwaneneieren in Brugge

Slecht nieuws voor de zwanen in Brugge: dieven zijn er namelijk vandoor gegaan met minstens 25 eieren uit de zwanennesten langs ’t Stil Ende. Vermoedelijk zullen de kuikens verder worden gebroed in een broedmachine om nadien verkocht te worden. "Een verwerpelijk verhaal", zegt schepen van Groen Philip Pierins (sp.a).

Het is voorlopig nog niet duidelijk wie de eieren heeft gestolen. De Groendienst staat voor een raadsel en diende klacht in bij de politie. Die zijn een onderzoek gestart, al belooft dat niet eenvoudig te worden. De stad vraagt daarom aan eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie. "Alle tips naar de mogelijke dader(s) zijn daarbij welkom", klinkt het. "Dat kan gaan over de diefstal zelf tot iemand die iets verdachts ziet bij een lokale kweker." In totaal werden eieren gestolen uit vijf broednesten. Hoeveel er in totaal gestolen zijn, is niet duidelijk. Al gaat het over minstens 25 zwanenkuikens. De diefstal is sowieso een zware klap voor Brugge, aangezien een zwaan maar één keer per jaar broedt.

Eerste kuikens

Dit jaar hoopte het stadsbestuur op extra kuikens nadat er vorig jaar amper een handvol waren geboren door de gevolgen van de ophokplicht. Dat leek ook te gebeuren, nadat twee weken geleden de eerste vijf kuikentjes werden geboren. "Dit is een verwerpelijk verhaal", zegt schepen van Groen Philip Pierins (sp.a). Volgens de Brugse Groendienst is het bovendien geen evidentie om kuikens in gevangenschap groot te brengen.

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yvan Lissens

    Dus 25 zwaantjes minder in Brugge dit jaar?

  • Staf Vandoorne van pierre de garde

    Gepikt uit geldgewin om door te verkopen ja ze stelen alles honden wielen en onze waarden

Lees meer