Beeld ter illustratie, studeren.
iStock Beeld ter illustratie, studeren.

Digitaal studeren zit in de lift: 50.000 studenten volgden een opleiding

Vorig jaar volgden net geen 50.000 cursisten een digitale opleiding bij de VDAB. Dat zijn er 7.000 meer dan het jaar voordien en zelfs 20.000 meer dan vijf jaar geleden. Dat schrijft De Zondag. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is blij met die stijging.

De cursus "initiatie in boekhouden" was vorig jaar de populairste online cursus met ruim 3.000 cursisten, gevolgd door de cursus "basis loon- en personeelsadministratie" en de cursus "Frans voor beginners - algemene taalkennis".

"Het levenslang leren in Vlaanderen kan beter. Het is daarom positief om te zien dat steeds meer mensen een online cursus volgen om zich bij te scholen", reageert Crevits. De nieuwe cursus "artificiële intelligentie", door de minister in november gelanceerd, lokt meteen 1.500 cursisten. "Het toont dan ook aan dat er nood is aan opleidingen die focussen op de digitalisering en de gevolgen daarvan voor onze samenleving", stelt Crevits.

De VDAB heeft in totaal 255 cursussen in haar digitaal aanbod. De meeste daarvan voorzien ook in online coaching.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • David Lievens

    Nogal logisch, de vdab besliste om een heleboel cursussen niet meer klassikaal aan te bieden, maar enkel nog online. Mensen hebben dus geen keuze. Het is online leren of niks.

  • Derek Beuckelaers

    Mooi voor de statistiek, jammer dat er geen enkele werkgever deze op waarde schat. De regering zou beter eens kijken waar de echte knelpunten zitten bij het solliciteren en dat is heel vaak niet bij de capabele werkzoekenden. Dat er een miljarden business mee gemoeid is helpt natuurlijk ook niet.

Lees meer