3 Overal liggen de akkers erbij als woestijnen, zoals hier in Diksmuide in West-Vlaanderen.
Photo News Overal liggen de akkers erbij als woestijnen, zoals hier in Diksmuide in West-Vlaanderen.

Exclusief voor abonnees

Dirk Draulans: “Als we weer zo’n zomer krijgen als vorig jaar, zitten we in de shit”

Nu al gelden er in de vijf Vlaamse provincies maatregelen om water te sparen. Het oppompverbod komt historisch vroeg. Om mensen met de neus op de feiten te drukken, zou er beter een paar weken geen water meer uit de kraan komen, zegt Dirk Draulans.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erik Henderickx

    @robrecht peeters: beste man, geen onzin uitkramen, van zout water kan er gedemineraliseerd water gemaakt worden. D.w.z. volledig ontzout. @Alex dekkers: het chemieberdijf waar ik voor werk, pompt geen water op. Wij gebruiken oppervlaktewater. Goede info is belangrijk.

  • Argus Vercauteren

    De mens lapt de natuurwetten aan zijn laars en betaalt daar nu het gelag voor. Het getuigt van een gebrek aan gezond verstand dat sommigen een zwembad laten installeren, terwijl men weet dat er een watertekort dreigt. Misschien kan de overheid een zwembadtaks heffen om onze voedselbevoorrading (landbouw) te beschermen?

Lees meer