3
Vertommen

Dode bij mislukte ramkraak met vrachtwagen op Aldi-filiaal

In Haasrode (Oud-Heverlee) is een man om het leven gekomen bij een vermoedelijke ramkraak. Kort voor 3 uur reed een vrachtwagen achterwaarts tegen de gevel van het Aldi-warenhuis in de Blandenstraat. Daarbij stortte een muur in en raakte één persoon bedolven.

"Om 2.55 uur vannacht werd de politie opgeroepen naar aanleiding van een inbraakalarm in warenhuis Aldi in de Blandenstraat in Haasrode", zegt Helene Tops van het Leuvense parket. "Ter plaatse bleek dat een muur van het kantoorgebouw van de Aldi omver was gereden of getrokken door een vrachtwagen. Die vrachtwagen was vermoedelijk gestolen door de daders. Onder het puin van de omvergevallen muur werd het lichaam van een man gevonden. Het was duidelijk dat de persoon was overleden. 

De man kon nog niet geïdentificeerd worden. Dat meldt het Leuvense parket. Van de andere verdachten is ook nog geen spoor. Intussen is wel gebleken dat de vrachtwagen die gebruikt werd bij de poging tot ramkraak, gestolen werd in de omgeving van de feiten.

In de omgeving van de feiten werd een verdacht voertuig tegengehouden maar de inzittenden van dat voertuig sloegen op de vlucht, aldus nog het parket. Er is een zoekactie met speurhonden georganiseerd maar voorlopig heeft deze nog niets opgeleverd. "Het onderzoek zal moeten uitwijzen of deze gevluchte personen betrokken zouden zijn bij de feiten."

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Verschillende lokale politiezones, het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie van Leuven, het labo en de wetsarts zijn ter plaatse gekomen om onderzoek ter verrichten. 

Winkel dicht tot volgende week woensdag

Het Aldi-filiaal blijft dicht tot volgende week woensdag. De schade is dermate groot dat de winkel dus langer dicht blijft dan gepland. De supermarktketen meldt nog dat klanten in de naburige Aldi-vestigingen terecht kunnen.

3
Vertommen
3
Vertommen

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bert Loo

    Roemeense gastarbeider komt om bij bedrijfsongeval. Het was gewoon slecht metswerk dus ik denk dat een schadeclaim goede kans maakt.

  • Ronald Polutnik

    Oeps , wat hoor ik daar . Nu mag er nog niet meer ingebroken worden of geramkraakt . Het wordt erg in België .

Lees meer