2
UNKNOWN

Dode bij schietpartij op Brusselse buitenring

De Brusselse ring is deze ochtend een tijd lang afgesloten geweest ter hoogte van Woutersbrakel in de richting van Bergen. Dat gebeurde na een slecht afgelopen achtervolging van twee verdachten. Eentje werd door de politie doodgeschoten, de tweede sprong van een viaduct en is levensgevaarlijk gewond.

Een BMW en een Volvo van de speciale eenheden van de federale politie blokkeerden na een achtervolging een Audi met twee inzittenden op het viaduct in Woutersbrakel, waar de E19 en de Brusselse buitenring elkaar kruisen.

Rond 4 uur vuurde een agent naar de bestuurder van de Audi omdat "hij zich bedreigd voelde". De bestuurder overleed ter plekke. Zijn passagier trachtte nog aan de agenten te ontsnappen door van het viaduct te springen. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De kans dat hij de val overleeft is klein.

Het parket van Nijvel geeft voorlopig geen informatie over de identiteit van de twee verdachten. De Brusselse buitenring en de E19 waren snel opnieuw vrij voor het verkeer.
(belga/vsv/ypu)

2
UNKNOWN
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer