THINKSTOCK

Dodelijke straatracer nu ook veroordeeld voor drugshandel

De Antwerpse strafrechter heeft Zakaria B. (28) uit Antwerpen bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel en 6.000 euro boete voor het dealen van drugs. Hij kreeg vorige maand nog vier jaar cel voor de dodelijke straatrace in Bree. Voor Syriëstrijder Brian De Mulder (20) verklaarde de rechtbank de strafvordering vervallen.

Het onderzoek startte op 8 mei 2012 met de vondst van het levenloze lichaam van Dave H. in zijn flat aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Rocco G. (48) vertelde dat ze de avond voordien een feestje hadden gebouwd, waarbij ook drugs werden gebruikt. Dave H. was onwel geworden en bleek de volgende ochtend overleden. Een overdosis cocaïne en heroïne waren hem fataal geworden.

Rocco G. gaf de politie het gsm-nummer van zijn dealer, dat door verschillende verkopers gebruikt werd, onder wie Zakaria B., Ilias A. (23), Brian De Mulder en Mohamed E.A. (22). Die twee laatsten werden in juni 2012 betrapt bij het afsluiten van een drugsdeal. Brian De Mulder werd in januari bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel, Mohamed E.A. kreeg een werkstraf. Aangezien ze nu nog eens voor dezelfde feiten vervolgd werden, verklaarde de rechtbank de strafvordering tegen hen vervallen.

Ilias A. kreeg 18 maanden cel en 6.000 euro boete en Rocco G. drie maanden cel en 6.000 euro boete, beide met uitstel. De rechtbank vond het wel niet bewezen dat de drugs die hij gekocht had Dave H. fataal waren geworden, waardoor hij dus ook de nabestaanden niet hoeft te vergoeden.

Lees meer