Doodgeschoten man in Molenbeek was bankovervaller uit Charleroi

De man die gisteravond in Molenbeek door twee mannen op een scooter werd doodgeschoten, is de 35-jarige Deniz Lal. De man uit Charleroi werd in 2009 tot vijf jaar cel veroordeeld nadat hij samen met enkele Waalse kompanen een bankdirecteur, diens broer en een medewerker had gegijzeld tijdens een tiger-kidnapping. Hij kreeg ook eerder al eens vijf jaar cel voor een bankoverval.

Bij de tiger-kidnapping in 2009 maakten Lal en zijn kompanen 90.000 euro buit. Lal woonde zijn proces niet bij omdat hij kort daarvoor beschoten was.

Lal was voorwaardelijk vrij, hij zat voordien in de gevangenis van Jamioulx.

De schietpartij gebeurde gisteravond rond 21.40 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Verheydenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij het Weststation.

"De passagier op de scooter zou meerdere keren geschoten hebben op de bestuurder van het voertuig. De scooter is daarna gevlucht. In Anderlecht veroorzaakte de scooter een ongeval met een voertuig. De twee mannen probeerden vervolgens een carjacking te plegen en bedreigden de bestuurster van een voertuig met hun wapen. Twee andere mannen kwamen ondertussen ter plaatse met een auto en de verdachten zijn in dat voertuig gestapt en gevlucht in de richting van de ring", aldus de parketwoordvoerder.

Wat het motief voor de schietpartij was, is onduidelijk. Ook over het gebruikte wapen bestaat nog geen duidelijkheid. Zondagavond was sprake van een kalasjnikov, maar dat kan het Brusselse parket voorlopig niet bevestigen.

"Wel is het duidelijk dat het om een automatisch wapen ging", aldus de parketwoordvoerder. "Ter plekke zijn verschillende hulzen gevonden."

Lees meer