Doodrijder Merel (12) gefilmd, maar nog steeds op de vlucht

De dader van het vluchtmisdrijf in Vilvoorde is nog steeds niet gevat, maar er zijn wel bewakingsbeelden van hem opgedoken. Bij het ongeval gisteren kwam de 12-jarige Merel De Prins om het leven. Op de plaats van het ongeval hebben heel wat mensen vanochtend bloemen neergelegd.

Merel De Prins was na school samen met enkele vrienden met de fiets op weg naar huis. De tiener werd tientallen meters meegesleurd, maar de bestuurder stoof meteen weg. Na acht uur vechten voor haar leven, overleed Merel in het bijzijn van haar familie.

"Vlak voor de aanrijding heeft die chauffeur me met hoge snelheid ingehaald", vertelde een chauffeur die alles zag gebeuren. "Ik reed 50 kilometer per uur - waarschijnlijk niet snel genoeg voor die aanrijder."

De politie zette intussen alles op alles om de aanrijder op te sporen. De omliggende straten werden uitgekamd door verscheidene patrouilles en een helikopter ging de lucht in, maar van de BMW was geen spoor. Tot een getuige zich aandiende die de wagen met schade aan de voorkant beschreef en de politie bewakingsbeelden van de omliggende bedrijven opvroeg. Daarop was de wagen te zien en was de nummerplaat duidelijk leesbaar. "Voorlopig zijn de eigenaar en het voertuig nog niet teruggevonden", vertelde parketwoordvoerder Gilles Blondeau gisteravond.

Vlak voor de aanrijding heeft die chauffeur me met hoge snelheid ingehaald"

Getuige
Medialaan

Lees meer