De plaats waar de 15-jarige jongen gevonden werd.
PHOTO NEWS De plaats waar de 15-jarige jongen gevonden werd.

Doodsoorzaak 15-jarige jongen uit Grimbergen bekend: onderzoek wijst op wanhoopsdaad

De 15-jarige Nick die deze week dood werd teruggevonden in Grimbergen, is om het leven gekomen door zelfdoding. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde na bijkomend onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt de jongen van het dak van een nabijgelegen gebouw te zijn gesprongen. Uit respect voor de familie en nabestaanden geeft het parket geen verdere informatie. Er wordt ook gevraagd de familie van het slachtoffer de nodige rust en sereniteit te gunnen.

De 15-jarige Nick was zondagavond op bezoek bij een vriend. Daar vertrok hij rond 22.10 uur, maar hoewel de vriend vlakbij woonde, was Nick om 23 uur nog steeds niet thuis. De jongen werd later levenloos gevonden op een plek die helemaal niet op zijn normale weg naar huis lag.

Autopsie

Omdat op het lichaam niet meteen sporen werden gevonden die de dood konden verklaren, werd een autopsie bevolen. Daaruit bleek dat de jongen zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen had opgelopen en ten gevolge van een ernstige impact leek te zijn overleden. Parket en politie deden ook een oproep naar getuigen, meer specifiek naar de vijf jongeren die de gsm van het slachtoffer hadden gevonden.

Getuigen

"Die 5 getuigen hebben zich gisterenavond aangemeld bij de lokale politie van Grimbergen, hun identiteit werd genoteerd en ze werden verhoord", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

Sporenonderzoek

Intussen werd dinsdagavond echter ook bijkomend sporenonderzoek uitgevoerd op de plaats van de feiten. "Dat heeft aangetoond dat het slachtoffer van het dak van het nabijgelegen gebouw is gesprongen", gaat de parketwoordvoerder verder. "De vaststellingen ter plaatse en de verwondingen van de jongen stemmen overeen met deze these. Uit respect voor de familie en nabestaanden zal er geen verdere informatie meer worden verschaft. We vragen dan ook om de familie van het slachtoffer de nodige rust en sereniteit te gunnen."

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

160 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Romeny Smit

    Het was geen zelfdoding, nieuws maakt altijd alles erger dan het is. De jongen is gevallen van het dak doordat hij alcohol op had. Hij speelt vaker op het dak, maar toen hij dronken was is hij eraf gevallen.

  • Hendrik Goris

    RIP en sterkte voor de familie. Mijn eerste gedachte was ook, hoe kan de politie 100% zeker zijn dat hij niet gedwongen werd door die 4 getuigen?

Lees meer