Marc De Bonte
Maria De La Cruz Marc De Bonte

Doodsoorzaak Marc de Bonte blijft onduidelijk

De autopsie op het lichaam van kickbokser Marc de Bonte heeft geen duidelijkheid gebracht over de doodsoorzaak. De politie zal verder toxicologisch onderzoek verrichten.

Het lichaam van de Bonte werd op 24 november in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot aangetroffen. De familie van Marc de Bonte uit Kasterlee had gehoopt dat de autopsie op het lichaam van de kickbokser meer duidelijkheid zou brengen over de manier waarop hij om het leven is gekomen. Maar dat is voorlopig niet het geval.

Twee weken nadat zijn lichaam gevonden werd, laat de politie in Eindhoven weten dat de doodsoorzaak nog niet gekend is. "Zijn lichaam werd uitgebreid forensisch onderzocht. De sectie geeft geen uitsluitsel over de doodsoorzaak en de eerste resultaten van het toxicologische onderzoek vragen om een verdere analyse", zegt woordvoerster Els Reijnders van de politie in Eindhoven. De familie van Marc De Bonte is vandaag op de hoogte gebracht van de stand van het onderzoek.

"Het rechercheteam gaat nog door met onderzoek om te achterhalen hoe het slachtoffer om het leven kwam. Binnengekomen informatie wordt verder onderzocht, camerabeelden worden bekeken en waar nodig wordt verder aanvullend onderzoek, zowel tactisch als forensisch, gedaan", besluit Els Reijnders.

Duikers zijn vandaag in het Wilhelminakanaal te water gegaan voor extra sporenonderzoek. Afgelopen weekend gebeurde er een aanvullend passantenonderzoek. Met behulp van een drone maakte de politie deze week luchtopnames van de omgeving van het kanaal. De politie in Nederland is ook nog altijd op zoek naar tips of nuttige informatie.

De 26-jarige Marc de Bonte was drie weken vermist voor zijn lichaam werd teruggevonden. Zaterdag 5 november rond middernacht was hij van Turnhout op weg naar zijn Nederlandse vriendin in Best, maar daar kwam hij nooit aan. Op 6 november werd zijn voertuig teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Oirschot. Op 24 november werd het lichaam na een melding van een schipper uit het kanaal gehaald.

Lees meer