2 Een veulen is aan zijn been gesneden met een mes. Alles wijst in de richting van de paardenbeul.
Photonews Een veulen is aan zijn been gesneden met een mes. Alles wijst in de richting van de paardenbeul.

Doorbraak in onderzoek naar Limburgse paardenbeul? Politie is op zoek naar deze man

Het parket van Limburg en verschillende lokale politiezones hebben een getuigenoproep verspreid in het onderzoek naar een paardenbeul, die verschillende dieren verwondde in de omgeving van Stevoort, Sint-Lambrechts-Herk, Alken, Herk-De-Stad en Diest. 

Ze zijn ook specifiek op zoek naar een man die in de omgeving van de feiten is opgemerkt en die mogelijk meer informatie heeft over de zaak, zo staat in het opsporingsbericht

Sinds 2009 krijgt Limburg geregeld te maken met paardenverminking, met een piek in 2013, maar nog nooit kon een dader worden gevat of was er sprake van een concreet spoor.

De man die de politie nu zoekt, is 1,80 meter groot en 55 à 60 jaar oud. Hij is breed gebouwd met een gebogen houding. De man heeft donkerbruin haar, bakkebaarden, is kalend aan de kroon en heeft een volle baard onderaan de kin. Links in zijn hals is een bruine moedervlek zichtbaar en op zijn rechteronderarm heeft hij een kleine tatoeage. De man verplaatste zich met een fiets met twee draagtassen achteraan. 

Iedereen die zichzelf herkent, iemand kent die aan de beschrijving voldoet of meer informatie heeft over de feiten van paardenverminking, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

Dat kan via het nummer 011/93.89.38 of via mail naar info@politielrh.be.

Ook de politiezones Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en kanton Borgloon zijn betrokken bij het onderzoek.

2 Na lang revalideren mag een verwond paard weer de wei in. Eigenaar Veerle is dolgelukkig.
Mine Dalemans Na lang revalideren mag een verwond paard weer de wei in. Eigenaar Veerle is dolgelukkig.

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ivo Van damme

    Mensenseriemoordenaars zijn eerder eerst dierenseriemoordenaars

  • Daisy De Smedt

    En hopen dat ze deze man snel vinden en ernstig bestraffen met een effectieve celstraf zodat hij in jaren niet meer omtrent paarden (dieren) kan komen.

Lees meer