2 De Meir in Antwerpen (28/07/2020)
Tomas Sisk / Photo News De Meir in Antwerpen (28/07/2020)

Exclusief voor abonnees

Drie forse clusters in Vlaanderen: olievlekken dreigen samen te vloeien

De coronacijfers in Antwerpen, Midden-Limburg en een deel van West-Vlaanderen kleuren rood tot dieprood. Daarmee telt Vlaanderen nu al drie forse olievlekken, die de voorbije dagen steeds groter werden. “Er is een risico dat ze gaan samenvloeien. Al kunnen we dat intussen voorkomen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Waar zijn de opstoten in deze provincies ontstaan, naar waar zijn ze uitgedijd en hoe komt het dat ze zich zo snel hebben kunnen verspreiden?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mario van Hecke

    Deze middag naar de GB geweest.Dat was echt een mierennest!Iedereen liep tegen elkaar te botsen om een kar te bemachtigen,daarna liepen ze in de winkel 20cm van elkaar tussen de rekken!Maar we volgen de regels toch goed he...

  • Wouter Van laere

    Mondmaskers op drukke plaatsen begrijp ik, maar toch niet voor mensen die rustig fietsen. Als ze al iemand kruisen is het een fractie van een seconde. Scheer toch niet alles en iedereen over dezelfde kam. Joggers die puffend en hijgend voorbij komen gestrompeld, daar pas ik voor op.

Lees meer