THINKSTOCK

Drie jaar cel met uitstel voor amateurfotograaf die tienermeisjes aanrandde

Een 28-jarige man uit Nazareth die zich uitgaf als amateurfotograaf en beschuldigd werd van 13 aanrandingen van jonge meisjes, is veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel. Hij moet niet naar de cel als hij een behandeling volgt en geen contact meer zoekt met minderjarigen. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank vandaag beslist.

De man filmde de meisjes met een verborgen camera terwijl ze zich omkleedden in zijn geïmproviseerde studio. Tijdens de fotosessies betastte hij ze om zogezegd de kleren goed te laten uitkomen. Eén slachtoffer leerde hij in 2005 kennen via het internet toen het meisje 14 jaar was. Hij hackte haar chataccount en chanteerde haar om geld af te troggelen en nog meer seksueel expliciete beelden te bekomen. Op de computer van de man werd ook kinderporno gevonden.

Grote psychische impact
De rechtbank tilde zwaar aan de feiten. "De psychische impact bij de slachtoffers, van wie de jongste slechts 12 en 14 jaar oud waren, is niet te onderschatten. De beklaagde heeft op een listige manier misbruik gemaakt van de droom van de meisjes om succesvol te zijn als fotomodel", stelde rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol.

Volgens de gerechtspsychiaters is de kans op recidive hoog, maar de man had wel een blanco strafblad. De rechtbank legde de beklaagde drie jaar cel op, maar kende probatie-uitstel toe, behalve voor de ondergane voorhechtenis.

Begeleiding
De man moet een residentiële begeleiding volgen voor zijn seksuele problematiek en hij kreeg nog een reeks extra voorwaarden opgelegd. Zo mag hij geen contact zoeken met minderjarigen en met de slachtoffers, ook niet virtueel. Hij mag geen meisjes meer uitnodigen en foto's van hen nemen en moet de burgerlijke partijen vergoeden.

Lees meer