Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.

Drie jaar cel voor vijftiger die stiefdochter aanrandde: "Ik heb haar alles geleerd, maar er was geen penetratie"

Een Kortrijkse vijftiger is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief, omdat hij zijn stiefdochter over een langere periode meermaals aanrandde. De man werd ook vervolgd voor verkrachting, maar dat acht de strafrechter niet bewezen.

De seksuele handelingen begonnen toen het samengesteld gezin op reis was in Gran Canaria. Het meisje was toen 13. Er deden zich daarna ook feiten voor in Kortrijk en in Tielt. Dat kwam begin dit jaar aan het licht toen het slachtoffer een domiciliewijziging ging doorgeven en daarbij gewag maakte van seksueel misbruik thuis.

Haar stiefvader bekende dat hij haar borsten en benen heeft aangeraakt. Hij voelde zich naturist en liep dan ook geregeld naakt in huis rond. "Ik heb haar alles geleerd, maar er was geen penetratie", verklaarde hij. Naar eigen zeggen wou hij haar tonen wat er mogelijk was, zonder de bedoeling om haar seksueel te beleven.
Er zijn geen aanwijzingen van geweld of bedreiging. Die verzwarende omstandigheid valt dus weg. Wel was het slachtoffer minderjarig en bevond de beklaagde zich in een gezagspositie. Volgens de rechter zijn er ook onvoldoende bewijzen dat er sprake was van verkrachting. De aanranding is wel bewezen.
Toen ze uit het huis wilde trekken, greep haar stiefvader het meisje hardhandig vast. Daarom wordt hij ook veroordeeld voor slagen. 

Voor die feiten samen legt de rechter hem drie jaar cel op, waarvan een jaar effectief. De vijftiger wordt tien jaar uit zijn burgerrechter ontzet. Hij moet het slachtoffer ruim 15.000 euro morele schadevergoeding betalen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    Wanneer gaan die rechters is snappen dat deze kinderen voor hun hele leven getekend zijn en hij krijgt maar een jaar ??? met wat zijn ze bezig die rechters

  • Johan Van den Bergh

    terechte straf. Het feit dat wat de man met haar deed, is de oorzaak dat ze weg is gegaan, goed van haar. Die man moet verplicht worden lang therapie te volgen....

Lees meer