5 Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar.
Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews Jasmien Wellens houdt geen goede herinneringen over aan aan de lockdown van dit voorjaar.

Exclusief voor abonnees

Drie universiteiten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurgesteld”

Minister Weyts betreurt opbod aan maatregelen

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt beginnen het academiejaar niet in code geel, maar in code oranje. Dat betekent dat maar voor één op de vijf studenten plek is in de aula. De studenten zelf staan niet te popelen voor een academiejaar vol online lessen. “We mogen met z’n allen gaan werken. Kinderen gaan weer naar de lagere of de secundaire school. We mogen zélfs opnieuw naar voetbalwedstrijden gaan kijken. Maar – mét mondmasker en op ruime afstand van elkaar – les volgen in een halfvolle aula? Dat mag niet.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ben De Cock

    Sorry maar ik vind sommige reacties wel niet juist. Ik vind dat die studenten evenveel recht hebben op sociaal contact als de gewone leerlingen. Ik vind dit ook niet kunnen nu net iedereen zijn kot heeft en de inschrijvingsgelden zijn betaald, die dit gewoon op hun eigen houtje beslissen. Neen dit is onaarvaarbaar. En neen dien uitleg van minder volk op straat en openbaarvervoer enzo. Niet mee akkoord. Die hebben evenveel rechten als iedereen. Wat als de gewone scholen dit ook zelf gaan beslisse

  • Alex Bervoets

    Ze begrijpt het niet... Als je de stijgende cijfers bekijkt zou het nochtans duidelijk moeten zijn.

Lees meer