Archiefbeeld.
Toon Royackers Archiefbeeld.

Dronken bestuurder maait motorfietser van de weg: motard overleden, 15-jarige passagier zwaargewond

In het Waalse Jemeppe-sur-Sambre is een 40-jarige motorrijder om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een auto. De 15-jarige dochter van de bestuurder, die achterop zat, raakte zwaargewond. Dat meldt het parket van Namen, dat er nog aan toevoegt dat de autobestuurder te veel gedronken had. 

Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond op de N90. De bestuurder wilde links afslaan en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder en zijn passagier, zijn vijftienjarige dochter, werden van het voertuig geslingerd. De man overleefde de aanrijding niet, zijn dochter werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens het parket had de autobestuurder te veel gedronken. Het meisje verklaarde aan de politie dat de bestuurder bovendien geprobeerd zou hebben vluchtmisdrijf te plegen.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • chris velde

    Uit eigen ervaring in een gelijkaardig ongeval (gelukkig met betere afloop). Oorzaak ligt niet (alleen) in de alcohol. Bestuurders van auto's schatten een mototvoertuig slecht in (vooral als zij linksaf moeten en de motard op hun afkomt)… Natuurlijk spreekt de alcohol zeker niet in het voordeel, de poging tot vluchtmisdrijf nog minder. Maar er moet meer aandacht geschonken worden aan motards!

  • Yana Verdonck

    Ik rij al jaren heel Europa rond met de moto en het slechtste land om in te rijden is Belgie. In andere landen wordt rekening gehouden met moto's maar hier worden we aanzien als verkeershooligans....

Lees meer