Getty Images/Cultura RF

Droog maar winderig, lokaal 14 graden

Zaterdagnamiddag wordt het overal droog maar blijft er meestal veel bewolking. Pas op het einde van de dag zouden de opklaringen iets breder kunnen worden vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 13 of lokaal 14 graden in het westen van het land. Dat meldt het KMI. De wind waait vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot rond de 70 km per uur. Aan zee wordt de wind krachtig tot zeer krachtig met rukwinden tot 80 km per uur.

Vanavond is het droog met enkele opklaringen. Komende nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen en in het tweede deel van de nacht trekt een regenzone vanaf het westen het land in. De minima schommelen tussen 4 graden op de Ardense Hoogten en 7 graden in het centrum van het land. De wind waait overwegend vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit zuidwest. Rukwinden van 60 tot 70 km per uur blijven mogelijk. 

Morgenvroeg is het eerst nog regenachtig in het oosten van het land. Daarna verwachten we een afwisseling van zon en stapelwolken met lokale maartse buien, die eventueel kunnen gepaard gaan met een donderslag. In de Hoge Ardennen kan er eventueel wat smeltende sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan de kust krachtige wind uit west tot zuidwest met rukwinden rond 60 à 70 km per uur.

Lichte vorst
Maandag wordt het onstabiel met soms hevige voorjaarsbuien en op de Ardense hoogten kans op winterse buien. In de namiddag wordt het echter droger met bredere opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 9 graden in het westen. De wind waait meestal matig en eerst nog vrij krachtig aan zee, de buien kunnen vergezeld gaan van rukwinden tot 50 km per uur.

Dinsdag wordt het -na een koude nacht met lichte vorst- gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt in afwisseling met enkele opklaringen. Er is kans op een lokaal buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense toppen en 10 of 11 graden in het westen.

Woensdag zorgt een zwakke storing in de westelijke helft van het land voor veel bewolking en af en toe zelfs wat lichte motregen. In het oosten van het land houden de opklaringen echter stand en blijft het droog. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken 8 tot 12 graden.

Donderdag blijft het in vele streken zwaarbewolkt behalve op de oostflank van de Ardennen waar de brede opklaringen standhouden. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer