THINKSTOCK

Druilerige dinsdag, weekend wordt weer warmer

Vanmiddag neemt de bewolking geleidelijk toe, later gevolgd door regen over het westen van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 16 graden in de Ardennen en ongeveer 20 graden elders. Vanavond en -nacht is er eerst veel bewolking en er zijn perioden met lichte regen of motregen. Na middernacht wordt het droog met enkele opklaringen bij minima van 12 tot 17 graden.

Woensdag is het eerst droog met zonnige perioden, vooral over het oosten en zuiden. 's Avonds neemt de kans op buien toe, mogelijk met onweer. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidenwind. De maxima bedragen 23 graden aan de kust en pakweg 26 graden in de andere regio's.

Warm weekend
Donderdag is er veel bewolking met geruime tijd regen vanuit het zuidwesten. Het wordt ongeveer 18 graden. Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden bij zowat 21 graden. Het weekend verloopt warm. Het wordt zo'n 26 graden. Voorts zijn er perioden met zon, maar er is ook kans op een regen- of onweersbui. Begin volgende week wordt het koeler.

Lees meer