Patrick Vandijck uit Kortenaken belandde eind april in het ziekenhuis met corona en lag een tijdlang in coma. Hij heeft zijn leven te danken aan remdesivir, een medicijn dat oorspronkelijk ontwikkeld werd tegen ebola.
Photo News Patrick Vandijck uit Kortenaken belandde eind april in het ziekenhuis met corona en lag een tijdlang in coma. Hij heeft zijn leven te danken aan remdesivir, een medicijn dat oorspronkelijk ontwikkeld werd tegen ebola.

Exclusief voor abonnees

Ebola-medicijn is nu dé hoop om corona te bestrijden: “Ik heb mijn leven te danken aan Remdesivir”

Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn tegen ebola, maar vandaag is Remdesivir dé hoop om het coronavirus te bestrijden. Het is het eerste middel tegen Covid-19 dat is goedgekeurd door Europa, en de Europese Unie plaatste dinsdag meteen een bestelling voor 63 miljoen euro. Deze maand nog wil het de medicatie over haar lidstaten verspreiden. In ons land kon onder meer het UZ Leuven het medicijn al uitproberen. “Ik heb er mijn leven aan te danken”, zegt Patrick Vandijck (54).

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • John Stahl

    Een studie met dit medicijn en een placebo hebben aangetoond dat er geen enkel verschil was tussen de groep die het "medicijn" nam en de placebo-groep. Verder werd het onderzoek stopgezet omdat er teveel bijwerkingen waren. Rotzooi dus, die nu dankzij Corona versneld op de markt gegooid wordt. Zolang het maar geld opbrengt.

  • Johny Vermeiren

    Ik lees dus : verdelen over alle europese lidstaten, mij benieuwd of ons land er bij zal zijn! We weten hoe het hier met de mondmaskers gegaan is!

Lees meer