N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.
rv N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.

Echtgenote van Melikan Kucam vrij onder voorwaarden

Gerechtelijk onderzoek humanitaire visa

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft vandaag beslist om de echtgenote van Melikan Kucam vrij te laten onder voorwaarden. Ze mag dus na twee maanden voorhechtenis de gevangenis verlaten. Dat bevestigen haar advocaat en het parket-generaal.

Mevrouw Kucam werd begin juli aangehouden in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Zij zou een getuige benaderd hebben om zijn verklaringen aan te passen. Haar echtgenoot zit intussen al bijna acht maanden in voorhechtenis. Hij ontkent dat hij zich liet betalen om Assyrische christenen uit onder meer Syrië en Irak op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten.

Ook de zoon van Melikan Kucam belandde een tijdje achter de tralies, maar werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden. De raadkamer wilde twee weken geleden hetzelfde doen voor de echtgenote, maar het parket ging in beroep. Het was nu aan de KI om over haar voorhechtenis te oordelen en die besloot om haar vrij te laten onder voorwaarden.

Ook twee andere verdachten in het dossier zijn door de KI vrijgelaten onder voorwaarden. Een derde blijft onder elektronisch toezicht staan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Demey

    Zijn dat speurders die ermee bezig zijn of wat? Nog geen voldoende bewijzen? Met zijn loon zo een sier maken betekent veel geld binnenkrijgen! Dus.......!

  • ivo clemens

    Als die mevrouw nu niet had geprobeerd getuigen en betrokkenen in het onderzoek te beinvloeden of te intimideren had ze niet en zeker niet zo lang in voorhechtenis gezeten... Er is helemaal geen overtreding van de wet op voorlopige hechtenis gebeurd . Ze heeft haar eigen in die nesten gewerkt .

Lees meer