Ecolo wil niet met MR in regering stappen als liberalen “de marionet van N-VA blijven”

De Franstalige groenen stappen niet in een regering met MR als de partij "de marionet van N-VA blijft". Dat heeft co-voorzitter van Ecolo Jean-Marc Nollet gezegd in een debat met premier Charles Michel op RTBF.

Premier en MR-voorzitter Charles Michel kruiste vanavond de degens met Ecolo-kopman Jean-Marc Nollet. De Franstalige groenen hebben de wind in de zeilen in de peilingen, terwijl de liberalen op verlies staan in vergelijking met 2014.

De groenen willen alvast niet met de MR in een regering stappen als de partij "de marionet van N-VA blijft", zei Nollet. Premier Michel krijgt al de hele legislatuur het verwijt dat zijn partij zich laat sturen door 'schaduwpremier' en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Volgens Nollet heeft de regering-Michel ook niet genoeg gedaan voor het klimaat. België is een van de achterblijvers, vindt hij.

Michel zelf verdedigde de balans van zijn ploeg, en verweet Ecolo een "vaag" verkiezingsprogramma te hebben. "Een lange opsomming van vage formuleringen", noemde de premier het. Volgens hem doen de voorstellen van Ecolo het het slechtst in de berekeningen van het Planbureau, en riskeert het programma de middenklasse te verarmen.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lieve vanderstraeten

    Ik dacht dat de kiezer beslist! Niet dus,

  • Guus Marivoet

    Als we nu Vlaanderen eens terug laten aansluiten bij Nederland en Wallonie terug laten keren naar Frankrijk en deze 189 jarige artificiele , onnatuurlijke spreidstand die Belgie is gewoon opheffen …. Geen taalproblemen meer, geen diepe ideologische en culturele verschillen ….

Lees meer