Eén dode bij twee ongevallen op Brusselse buitenring: snelweg urenlang afgesloten, zware hinder

Op de buitenring rond Brussel is de snelweg ter hoogte van Wemmel deze ochtend urenlang volledig versperd geweest. Dit als gevolg van twee ongevallen, waarbij één dode is te betreuren. Er was zware verkeershinder. Pas na 13.00 uur werd de snelweg volledig vrijgemaakt.

Door de ongevallen was de buitenring urenlang versperd, met lange files in beide richtingen tot gevolg. Zo was het op de buitenring meer dan een uur aanschuiven. De aansluiting van de A12 was ook een tijd afgesloten. Een kijkfile op de binnenring strekte zich uit tot Ternat, waardoor het ook daar zeker 40 minuten aanschuiven was. Ook het onderliggende wegennet in een aantal gemeenten (bv. Jette, Ganshoren, Wemmel en Strombeek) raakte verzadigd.

3 In de vrachtwagen van kaasimporteur Jan Dupont viel het dodelijke slachtoffer, een 50-jarige Bruggeling die al tien jaar voor Dupont reed.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West In de vrachtwagen van kaasimporteur Jan Dupont viel het dodelijke slachtoffer, een 50-jarige Bruggeling die al tien jaar voor Dupont reed.

Plaatselijk verkeer op de buitenring moest de snelweg verlaten via uitrit 9 aan het UZ Jette. Er was een omleiding tot het knooppunt Groot-Bijgaarden, waar het weer mogelijk was om de snelweg op te rijden. Verkeer op lange afstand werd aangeraden de reisroute aan te passen. Zo kregen mensen die van Hasselt naar Gent moeten het advies om via Antwerpen te rijden.

Dodelijk slachtoffer

Het eerste ongeval gebeurde rond 4.20 uur, klinkt het bij de federale politie. Daar was slechts één voertuig bij betrokken. De bestuurder van het voertuig werd naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is voorlopig niets bekend. 

In de staart van de file die door het ongeval was ontstaan, kwam het tot een tweede ongeval. Daarbij waren drie vrachtwagens betrokken, twee trucks vlogen in brand.  "Naar aanleiding van het eerste ongeval dienden de vrachtwagens te vertragen", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. "De eerste twee hebben dit tijdig gedaan, maar de derde vrachtwagen is met volle vaart op zijn voorganger gereden. De chauffeur van deze derde vrachtwagen, een 50-jarige man uit Brugge, is door de impact overleden. De man reed al tien jaar voor kaasimporteur Jan Dupont. 

Het parket heeft een wetsdokter en een verkeersdeskundige aangesteld. Waarom de chauffeur niet tijdig heeft geremd, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht."

3 In één van de twee vrachtwagens die vuur vatten, kwam de bestuurder om het leven.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West In één van de twee vrachtwagens die vuur vatten, kwam de bestuurder om het leven.
3
VTM Nieuws

41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Apatride

    Het is 3 september, het is weer vertrokken voor 10 maanden ellende....

  • lino lapauw

    een dodelijk ongeval is altijd tragisch maar een kijkfile is schandalig

Lees meer