3
Bas Bogaerts

Exclusief voor abonnees

Een kijkje in spookdorp Doel: "Ze dachten ons kapot te krijgen. Ze hebben verkeerd gedacht"

De laatste bewoners van het spookdorp Doel putten moed uit het compromis van de Vlaamse regering

"Of Doel nog te redden valt?" In het Wase spookdorp is het een ongepaste vraag: "Geen enkel dorp kende het afgelopen jaar een zo spectaculaire bevolkingsgroei. Onlangs is de eerste Doelenaar in jaren geboren." Doel, of wat er nog van overblijft, leeft op na het compromis waarin de Vlaamse regering opnieuw gewag maakt van een woonfunctie.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • erik vercammen

    Tja, wilmarsdonk, oosterweel, allemaal dorpen die verdwenen zijn! Om Nu allemaal lekker in de file te staan door het te grote container trafiek! Maar ja, het bee gr held in het laatje! Laten we de ring rondmaken zodat we het file probleem oplossen en meteen erna een nieuw containerdok graven zodat we die extra ruimte weer vol met vrachtauto’s kunnen zetten! Geld geld geld en niets echt goeds voor de mens!

  • WILLY RAMS

    Ooh, Doel 1971, wat een prachtig dorp. Ik kwam er voor de bouw van Doel 1, en ben er gebleven tot de opstart van Doel 4. Je had er de Sportvriend van Jacqueline, de beenhouwer ertegen over, de loodgieter / elektrieker Willy De Nijs, de Roger van de Saeftinghe, zijn dochter in de molen op de dijk, Restaurant Doel 5, een mooi haventje, en nog zoveel meer. Laat het maar terugkomen, het kan.

Lees meer