3 Alcoholcontrole in Oudergem
Dieter Nijs Alcoholcontrole in Oudergem

Een op tien bestuurders blaast positief bij BOB-controle in Brussel: hoger alcoholgehalte op het einde van de nacht

Bij een controleactie tegen alcohol in Brussel heeft in de afgelopen nacht een op de tien gecontroleerde bestuurders positief geblazen. Dat meldt het kabinet van Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheidsbeleid. Vooral op het einde van de nacht ligt het alcoholgehalte hoger bij de bestuurders die positief blazen.

De actie in het kader van de zomerbobcampagne vond plaats in de politiezone Marlow, met de gemeenten Oudergem, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde. Er werden de hele nacht een 300-tal voertuigen gecontroleerd. Daarbij bliezen 37 bestuurders positief. Tien bestuurders mochten meteen hun rijbewijs inleveren, de 27 anderen kregen een gewoon proces-verbaal of onmiddellijke inning. De hoogst gemeten waarde alcohol in het bloed bedroeg 1,08 promille.

Verder stelde de politie veertien 14 verkeersovertredingen vast, bijvoorbeeld het niet dragen van de gordel. Eén voertuig was niet verzekerd en er was ook één bestuurlijke aanhouding.

"Brussel is de Far West niet. We voeren samen met de politiezones meer controles uit om al wie respectloos rondrijdt uit het Brusselse verkeer te halen", reageert Debaets. "We betalen jaarlijks voor elke Brusselse politiezone nieuw controlemateriaal. Dat werpt zijn vruchten af zoals de controle van afgelopen nacht heeft bewezen."

Alcoholslot

Net vandaag zijn er nieuwe regels aangekondigd wat alcohol achter het stuur betreft. Bestuurders die betrapt worden met een alcoholgehalte van 1,8 promille (tien glazen in twee uur) of meer, zullen verplicht een alcoholslot moeten laten installeren in hun wagen. 

3 Alcoholcontrole in Oudergem
Dieter Nijs Alcoholcontrole in Oudergem
3 Deze chauffeur blies negatief en kreeg een BOB-sleutelhanger van staatssecretaris Bianca Debaets.
Dieter Nijs Deze chauffeur blies negatief en kreeg een BOB-sleutelhanger van staatssecretaris Bianca Debaets.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN DESSEL

    Kennelijk wil het Systeem de Horeca absoluut kapot. Op enkel decennia tijd daalde de max pro mille norm van 1.5 over 0.8 tot amper 0.5. Wie elementaire rekenkunde beheerst leert zo dat men nu (0.5) zo maar eventjes 3 keer rapper "beschonken" wordt geacht dan toen. Qua straf staaltje politiek-correct verdraaide "logica" kan dat tellen ! Onze Burgerlijk Vrijheden wordt. schijf per schijf geamputeerd en de EU collaboreert.

  • Philip Huwel

    Hebben ze dat nu pas door ?? Wij vertrokken om 21hr en waren thuis om 2hr . Nu vertrekken ze om 24hr en komen thuis tussen 5 en 7 hr . Wanneer heb je dan de meeste kans om gepakt te worden ????

Lees meer