De politie nam meteen alle drugs in beslag in de nieuwe cannabisshop Beweed in Gent.
VTM Nieuws De politie nam meteen alle drugs in beslag in de nieuwe cannabisshop Beweed in Gent.

Eerste cannabisshop van Vlaanderen opent deuren en politie neemt meteen alles in beslag

In Gent is vandaag een legale cannabisshop in Vlaanderen geopend. De winkel was nog maar net open en de politie stond er al voor de deur om alles in beslag te nemen. Volgens de eigenaars is de weed legaal doordat er een laag percentage THC (tetrahydrocannabinol) inzit.

Beweed specialiseert zich naar eigen zeggen in CBD-weed met minder dan 0,2 procent tetrahydrocannabinol. Door dat lage THC-gehalte is het product volgens de verkopers legaal. Het aanbod omvat zes verschillende soorten weed.

Het bedrijf vindt de negatieve connotaties van cannabis niet meer van deze tijd en wil de stigma’s doen verdwijnen. Volgens Beweed wordt het product wel zeer streng gecontroleerd en wordt daardoor kwaliteit aangeboden.

Beweed was nog maar net geopend, toen de Gentse politie er binnenviel. Alle drugs werden onmiddellijk in beslag genomen.

130 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carine francoys

    Als mensen er hun pijn en ongemakken mee verzachten waarom schrijven huisartsen het dan niet voor of waarom kan je het niet kopen in de apotheek...gedaan dan met zevers welles nietes....

  • Frederic Vandenplas

    Politie. In opdracht van de burgemeester neemt alles in beslag zonder de wet te kennen.

Lees meer