Shutterstock

Elektriciteitsfactuur wordt (een heel klein beetje) goedkoper

De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in ons land daalt de komende jaren een heel klein beetje op jaarbasis. Het gaat om enkele tientallen eurocenten. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de federale energieregulator Creg.

De Creg heeft de transmissienettarieven voor de periode 2020-2023 goedgekeurd. Die tarieven vertegenwoordigen maar een beperkt deel van de volledige elektriciteitsfactuur. Het is de vergoeding voor het gebruik van het hoogspanningsnet, dat wordt beheerd door Elia.

De impact voor de gewone verbruiker mag dan verwaarloosbaar zijn, toch noemt CREG-woordvoerder Laurent Jacquet de daling van de transmissienettarieven goed nieuws. "In tijden van stijgende taksen en heffingen weet de consument dat de transmissienettarieven stabiel blijven.”

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dan Midden

    80% van deze tarieven zijn verdoken taksen en gemeentebelastingen dewelke de CREG vrolijk heeft geadviseerd. Politieke partijen hebben de CREG bevolkt, gemiddeld IQ haalt er amper 95, productiviteit 1/4 van een kmo. De burger wordt beter en beter geinformeerd dus zal zich meer en meer tegen dit soort nutteloze organisaties verzetten.

  • Lucien Mertens

    En kort nadien dan véél duurder...fake nieuws.

Lees meer