Elektrische deelsteps verlaten massaal Brussel

De Brusselaars hebben nog geen tijd gehad om te wennen aan het nieuwe stadsbeeld met de elektrische deelsteps die op elke straathoek klaar stonden voor gebruik, of verschillende operatoren pakken al hun biezen (en steps). Zo zullen operatoren Wind en Hive, die respectievelijk 500 en 800 steps introduceerden in juni en juli, de hoofdstad al verlaten.

Naast Hive en het Duitse Wind verdwijnt ook Tier, met 50 steps, uit Brussel.
Tot nu toe circuleerden 4.000 deelsteps door de Brusselse straten, zo liet de woordvoerder van minister van Mobiliteit Pascal Smet eind juni weten.

De reden voor het vertrek zijn de grote concurrentie, de hoge kosten, de onwetendheid over de Brusselse realiteit en vandalisme.

Marc Baert

204 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerrit Mangé

    Maar goed ook, speelgoed is geen openbaar vervoermiddel, er zijn geen reglementeringen en er is ook geen identificatie mogelijk. Deze dingen horen niet op de openbare weg,evengoed als een segway of een electrisch wiel. Wie is er aansprakelijk als een gebruiker krassen maakt op jouw auto? Is hij verzekerd en hoe ga je dat bewijzen?

  • Eduard Maes

    Ze zijn een gevaar op de weg als je ziet hoe die tussen auto's en fietsers "vliegen" met miniwieltjes die geen enkele oneffenheid op de weg opvangen. Zeer gevaarlijk voor de gebruikers

Lees meer