BELGA

Elio Di Rupo belt met Netanyahu en Hollande over schietpartij

Elio Di Rupo heeft vandaag telefonisch contact gehad met de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu en met de Franse president François Hollande naar aanleiding van  de schietpartij gisteren in het Joods Museum in Brussel. De Belgische eerste minister heeft hen in naam van de Belgische regering zijn oprechte medeleven overgemaakt. Dat meldt zijn kabinet.

Het parket bevestigde dat twee slachtoffers de Israëlische nationaliteit en één slachtoffer de Franse nationaliteit hebben. Di Rupo drukte aan de Israëlische eerste minister ook de diepe solidariteit van België en de Belgen uit met de Israëlische bevolking en met de Belgische joodse gemeenschap.

"Barbaarse daad"
De premier heeft ook contact gehad met de familie van het Belgische slachtoffer en hen alle steun toegezegd van de Belgische autoriteiten. De Belgische regering veroordeelt fors "de barbaarse daad" die zaterdag werd gepleegd in Brussel. "De verschrikkelijke aanval in het Belgisch Joods Museum is een aanval op de joodse gemeenschap en op de waarden van onze democratie", luidt de mededeling van Di Rupo.

Di Rupo, de minister van Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken ontmoeten vanmiddag in Brussel de voorzitter van het Joods Europees Congres.

Tot slot roepen ze de media met aandrang op de privacy van de slachtoffers en hun families te respecteren in deze tragische omstandigheden.

De verschrikkelijke aanval in het Belgisch Joods Museum is een aanval op de joodse gemeenschap en op de waarden van onze democratie

Elio Di Rupo (PS)

Lees meer