2 Cérès (7) en Orphée (bijna 2 jaar) werden vorige week om het leven gebracht door hun moeder Julie L. (37).
Facebook Cérès (7) en Orphée (bijna 2 jaar) werden vorige week om het leven gebracht door hun moeder Julie L. (37).

Emotioneel afscheid van Cérès (7) en Orphée (18 maanden) die gedood werden door hun moeder

Familie en vrienden hebben deze ochtend afscheid genomen van Céres (7) en Orphée (18 maanden). De kinderen werden vorige week omgebracht door hun moeder Julie L., die naar verluidt kampte met psychologische problemen na een fout gelopen zwangerschap.

De uitvaart vond in intieme kring plaats in het crematorium van Gilly, zoals de vader van de slachtoffertjes had gevraagd. Naast familie van de kinderen, waren ook waarnemend burgemeester Florence Denamur (cdH) en een delegatie van de brandweer aanwezig.

Spuitgasten waren vorige week snel ter plaatse nadat de vader thuis de gruweldaden had ontdekt. De hulpverleners probeerden de kinderen nog te redden, maar voor Cérès en Orphée kon geen hulp meer baten. Hun 9-jarig broertje Thibald overleefde het familiedrama ternauwernood. De jongen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet duidelijk hoe hij er momenteel aan toe is. 

Sommige brandweerlui waren zichtbaar aangedaan tijdens de uitvaart vanmorgen. Ook klasgenoten van Cérès uit de gemeenteschool van Hantes-Wihéries woonden het afscheid bij. Zij lieten na de dienst witte ballonnen op.

De moeder van de drie kinderen, de 37-jarige Julie L., probeerde na de feiten uit het leven te stappen, maar ze overleefde het. De vrouw werd eind vorige week naar een medische vleugel van de gevangenis van Brugge gebracht. Ze wordt beschuldigd van dubbele moord en moordpoging. De raadkamer van Charleroi heeft haar aanhouding gisteren met een maand verlengd.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Lees ook: “Miskraam en lockdown waren waarschijnlijk trigger voor de moeder” (+)

2
Facebook funérailles Adam-Hospital

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jintha peeters

    heelveel sterkte aan de familie en voor de mama ook sterkte

  • Marie-Louise Delhaye

    In en in triestig .veel sterkte aan de familie .er staan weer twee mooie onschuldige sterretjes aan de hemel

Lees meer