4 Speurders na een granaataanslag in het Antwerpse Wommelgem in december vorig jaar. Tijdens de lockdown bleven de handgranaten stil, maar begin juni nam het drugsgeweld een nieuwe start met een granaataanslag in Deurne.
Marc De Roeck Speurders na een granaataanslag in het Antwerpse Wommelgem in december vorig jaar. Tijdens de lockdown bleven de handgranaten stil, maar begin juni nam het drugsgeweld een nieuwe start met een granaataanslag in Deurne.

Exclusief voor abonnees

Er is een nieuwe drugsoorlog op komst, met dank aan corona

Federale politie analyseert criminaliteit tijdens coronacrisis

In de haven van Antwerpen werd dit jaar alleen al 19 ton cocaïne onderschept, schuldige is de coronacrisis. De controles in de Zuid-Amerikaanse havens verzwakten, bij ons werden ze opgevoerd. Volgens de federale politie, die de criminaliteit tijdens de coronamaanden analyseerde, komt er een nieuwe drugsoorlog van. Ook andere georganiseerde misdaad boerde goed. “Drugs, prostituees of valse mondmaskers: de bendes draaiden wat de klanten vroegen.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Tijdgad

    Dat is hier de beste plaats voor de criminaliteit die gasten zijn ook niet dom om te weten wat voor ministers hier het land sturen 0,0 zowel op rechten en plichten weten ze de Vlaming te straffen maar niet de criminele organisatie !

  • johannes van Wetten

    Het is tijd om in die haven eens schoon schip te maken, nog meer inzet met veel mankracht, en met de nieuwste technieken aanpakken.

Lees meer