2
ShutterStock

Exclusief voor abonnees

Er komt warm lenteweer aan, maar wat betekent dat nu voor het coronavirus?

Komend weekend en volgende week kunnen we genieten van heerlijk lenteweer, met temperaturen die vlot boven de 20 graden zullen stijgen. Maar wat betekent dat voor de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land? Van virussen als verkoudheden en griep weten we dat ze beter gedijen in koude maanden, maar is dat voor Covid-19 ook het geval? De wetenschap is volop op zoek naar antwoorden. En de eerste studies lijken zowel goed als slecht nieuws te hebben.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronald Mergits

    Al eens gedacht dat landen waar het tropisch warm er ook veel airco's zijn. Waarschijnlijk de virusverspreider bij uitstek.

  • Erwin Van Roy

    Polunik alles ten zuiden van de evenaar is het herfst en zij ze richt g de di ter aan het gaan. Warmte help voor een minder snelle verspreiding. Maar niet voor een stop je kan bij 30 graden evenzeer de griep krijgen.

Lees meer