Facebook Assita Kanko

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) met het vliegtuig naar Straatsburg

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) is met het vliegtuig naar Straatsburg gevlogen voor het bijwonen van de plenaire vergadering. Op haar Facebook postte ze maandagmiddag daar een foto over. Een vlucht tussen Brussels Airport en Straatsburg duurt een uurtje. Kanko’s foto leidt tot wat reacties.

“Onderweg naar Strasbourg voor de plenaire. Weer een drukke agenda. Spannend. Prettige dag allemaal — bij Brussels Airport”, schrijft Kanko's bij de foto.

“Met het vliegtuig naar Straatsburg, wat gaat Anuna daar van zeggen?” , luidt een opmerking. Iemand anders wil weten waarom Kanko niet de TGV (reisduur 3 uur 45 minuten, met de Thalys via Parijs) neemt. Het Europees Parlementslid reageert dat ze dit aanvankelijk van plan was, maar “dit vandaag niet meer ging.” “De laatste vertrekt om 9.30 uur”. De Brusselse zegt dat ze bij voorkeur met de trein reist en dat ze vandaag dan ook per TGV en Thalys naar ons land terugkeert. Ook MR-politica Frédérique Ries nam maandag de bewuste vlucht.

De Europees Parlementsleden wonen twaalf keer per jaar de plenaire vergadering in Straatsburg bij. Het merendeel komt per trein of per auto.

Vliegen draagt qua vervoer het sterkst bij aan de klimaatopwarming. Eén transatlantische vlucht veroorzaakt evenveel CO2-uitstoot als een jaar met de auto rijden. 

Lees ook:  Radiohead-frontman vindt zichzelf hypocriet: “Ik strijd voor klimaat, maar vlieg de wereld rond”

Lees ook:  Vliegende beroemdheden produceren 10.000 keer meer CO2

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Faes

    De uitleg nadien :waarom zou ik de goedkopere trein nemen als jullie toch mijn duurder vliegtuigticket moeten betalen ? Wat wij doen doen we in luxe ,maar ik was vergeten dat ik dat eigenlijk niet mocht zeggen;

  • andre callens

    Zolang die trein rijd op elektriciteit die geproduceerd is met fossiele brandstoffen is de invloed op het klimaat groter dan het vliegtuig te nemen. De trein doet er langer over en kost de reiziger meer. Hernieuwbare elektriciteit voor dit jaar is al op sinds begin maart 2019 . Advertenties voor groene stroom na maart is consumenten bedrog.

Lees meer