Florian Van Eenoo Photo News

Exclusief voor abonnees

Experten waarschuwen voor nieuwe hype van alcohol inhaleren: “Totaal onverantwoord”

Zat zijn zonder ook maar één druppel te drinken? In een café in de Gentse Overpoort kunnen klanten een ballon alcohol bestellen: 5 euro, één keer diep inademen en je bent behoorlijk teut. “Totaal onverantwoord”, vindt Marijs Geirnaert van VAD, het Vlaamse Expertisecentrum voor Alcohol en Illegale Drugs. “De zoveelste manier om alcohol op een ‘hippe’ manier aan jonge mensen te slijten.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Seppe Segers

    Persoonlijk ben ik het oneens met de invoer van alcoholballonnen want ik vind deze ballonnen nogal speciaal. Wanneer deze ballonnen onverantwoord gebruikt worden, kan dit nogal snel uit de hand lopen. Je wordt er veel sneller dronken van omdat de alcohol direct in de longen terechtkomt. Dit komt doordat het gas dat in de ballonnen zit niet van gewoon bier komt, maar van wodka.

  • jean vandenberghe

    De enige waar het goed voor is is de portemonnee van de verkoper. Luister gewoon naar je gezonde verstand, dat is de expert. Dit is de hippe en dure versie van lijmsnuiven.

Lees meer