2 Het personeel werd geëvacueerd.
PLA Het personeel werd geëvacueerd.

Explosie bij Indaver in Antwerpse haven: één dode, vier gewonden

Bij afvalverwerkingsbedrijf Indaver, langs de A12 in Stabroek (Antwerpen), is deze namiddag een explosie gebeurd. Daarbij kwam één medewerker om het leven en vielen nog vier gewonden. 

De explosie vond volgens Indaver plaats tijdens het lossen van een vloeibare afvalstof in een opslagtank. "Onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat er precies is misgelopen", zegt woordvoerster Inge Baertsoen. 

Vijf mensen werden getroffen bij de explosie. Eén medewerker van het bedrijf is overleden. Het gaat om een veertiger die werkzaam was als operator. De vier anderen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Over hun toestand is niets bekend. "Onze aandacht gaat nu nog vooral naar het menselijke leed. Onze gedachten zijn bij de familie van het slachtoffer", aldus nog Baertsoen.

Truckers spreken over brokstukken die ter hoogte van Indaver op de rijbaan van de Havenweg zijn gevlogen. De brandweer ging ter plaatse, maar heeft de site intussen weer verlaten omdat er van brand geen sprake is, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. 

Personeelsvergadering

Volgens Indaver-woordvoerster Inge Baertsoen is er vooral veel schade aan het bedrijf zelf. De site werd preventief ontruimd. De evacuatie is inmiddels afgelopen en de werknemers mogen opnieuw naar binnen. Morgen om 10 uur vindt er een personeelsvergadering plaats.

Eind februari 2016 werd Indaver al eens opgeschrikt door een explosie en brand. Een chemische reactie in een tankwagen lag toen aan de oorzaak van de ontploffing. Er vielen geen gewonden.

2
Patrick Lefelon

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc De Laet

    Is het daar nog wel veilig?

  • Emel-Mehmet Aslan-Yildiz

    Een heel tof bedrijf met prioriteid voor veiligheid! K'heb daar nog gewerkt. Veel sterkte aan familie, vrienden en collega's!

Lees meer